Pas på hvad du klikker på!

“Pas på hvad du klikker på.” hører man stadig igen og igen.
Det er også stadig relevant, da der bliver spredt meget virus, fishing og malware over f.eks. emails, Facebook og messenger ved at folk klikker på links, tilsyneladende delt af venner på tilbud på Rayban solbriller som bare er et eksempel ud af mange 🙂

Men det er ikke altid nok. Se bare de angreb der skete af flere omgange med WannaCry ransomware tidligere på året.
Først var eksperter ude at sige at den blev delt og spredt på email, men det er siden blevet afvist.
Metoden denne ransomware benyttede som sårbarhed var uopdaterede windows maskiner.

Og nej, det var ikke kun forældede styresystemer som f.eks. Windows XP der blev ramt, det var ligeledes Windows 7 maskiner der ikke var opdateret.

De cyberkriminelle udnyttede en sårbarhed i Windows Server Message Block (SMB), til at installere WannaCry ransomwaren. SMB er en protokol til fildeling, og sårbarheden kunne udnyttes ved, at en aktør via internettet sendte særligt udformede beskeder til en SMB-server i Windows operativsystemet, hvorved aktøren ville være i stand til at eksekvere kode på den angrebne computer. Når en computer på et netværk først var inficeret, ville den ondsindede kode forsøge at sprede sig til andre computere på netværket, og kryptere de data den finder. Sårbarheden omfattede alle versioner af Microsoft Windows, og udnyttelse af sårbarheden kunne ske uden involvering af brugeren.

Dette bekræfter kun hvor vigtigt det er at samtlige IT systemer er opdaterede.
Og man skal selvfølgelig stadig være kritisk over for emails, links og ting der deles på diverse sociale medier.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *